Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Карлово посреща военнослужещите от 34-я контингент на Въоръжените сили


Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще вземат участие в тържествения обред по посрещането на военнослужещите от 34-я контингент на Въоръжените сили на Република България.

Контингентът сполучливо завърши присъединяване си в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан. Официалната гала ще се организира на площад „ Васил Левски “ в град Карлово от 15.00 часа през днешния ден.

Националният пълководец на контингента е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски, който е взел участие в 2 интернационалните задачи. Командир на групата за защита от състава на интернационалната задача в Афганистан е капитан Георги Перчемлиев от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Това е първото негово присъединяване в интернационална задача.

Контингентът е в състав от 108 военнослужещи и включва народен детайл, група за защита на летище Кандахар, щабни офицери в щаба на задачата на НАТО и екип от съветници.

Тридесет и четвъртият български боен контингент, участващ в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка ” в Афганистан изпълняваше задания, свързани с защита, механизирани и пеши патрули, надзор на авто и пешеходен трафик, както и образование, съветване и методическо подкрепяне на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална войска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР