Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Каракачанов и британски гости наблюдаваха демонстрация по неутрализиране на терористи

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов показаха задоволство от високото равнище на осъществяване на дилемите по време на взаимната подготовка на военнослужещите от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) и от армията на Англия.

На летище „ Чешнигирово “ през днешния ден, 2 март, се организира ден за високопоставени посетители, на който участваха още Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, както и представители на Министерството на защитата.

„ Това са момчета, на които ще разчитаме в първите часове на възможен спор. Подготовката им е доста добра, а чрез сходни взаимни учения с военнослужещи от армиите на други наши съюзнически страни тя се издига на все по- високо равнище “, уточни министърът на защитата Красимир Каракачанов след демонстрацията на бойни качества. Той поздрави участниците в демонстрациите с думите:

„ Благодаря за доверието, което имаха към мен, и за старанието, което поставиха. Когато един боец, без значение дали е в Силите за специфични интервенции, Сухопътните войски, флота, авиацията, получава отношение и бъде стимулиран, той си извършва доста добре отговорностите “.

„ На момчетата от нашите специфични сили доста пъти съм казвал, че те постоянно могат да потвърдят своя лозунг - „ Там, където другите не могат “. За тези 4 години съм следил доста пъти вашите качества. Убеден съм, че в случай че се наложи вие първи да застанете против съперник, ще го извършите по допустимо най-хубавия метод. На всички участници в това взаимно обучение поисквам то да приключи сполучливо, поисквам здраве (особено належащо тъкмо в тази обстановка на пандемия), както и сполучлива работа “. Министър Каракачанов поздрави английските военнослужещи, участващи в подготовката, с думите:

„ Добре пристигнали в България на нашите английски другари. Радвам се, че сте тук, и че с нашите Специални сили развивате умения и качества, които ще бъдат нужни, в случай че се наложи, с цел да утвърждаваме общите си ползи като европейски страни “. На летище „ Чешнегирово “ военнослужещи от СКСО направиха огнева подготовка с потребление на симулационни муниции, занятия по водене на огън от придвижване посредством превъзмогване на трудности и потребление на укрития, приложиха общоприети оперативни процедури при водене на пердах в затворени пространства.

Съвместни българо-британски екипи направиха проява по обезвреждане на терористи в постройка с потребление на симулационни муниции. Тези и други задания, характерни за дейностите на специфичните сили на разнообразни терени и при разнообразни условия, са отработвани в продължение на две седмици от българските и английските участници в взаимната подготовка. Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев уточни, че задачата на взаимната българо-британска подготовка е отработване на тактически дейности.

„ При специфичните сили триумфът на една дребна група в доста случаи дефинира триумфа на огромните интервенции. Позволете ми да благодаря на тези мъже, които упражняват втора седмица, и ще продължат до 5 март, по тази причина че до този миг сполучливо и безаварийно водят подготовки в три разнообразни центъра. Убеден съм, че това е в полза на всички – да се издига на по- високо равнище подготовката на българските и английските военнослужещи, както и оперативната съгласуемост и доверието и другарството посред им “, сподели още генерал-майор Явор Матеев. Министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, посланикът на Англия у нас Н. Пр. Роб Диксън получиха от генерал-майор Явор Матеев символичния знак на взаимната подготовка с датата и мястото на нейното осъществяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР