Министърът на отбраната Драгомир Заков посрещна министъра на отбраната на

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков посрещна министъра на отбраната на
Коментари Харесай

Заков: Задачата ни е Балканите да не бъдат споменавани като барутния погреб на Европа

Министърът на защитата Драгомир Заков посрещна министъра на защитата на Република Северна Македония Славянка Петровска с гала пред Паметника на Незнайния боец.

Тя дойде през вчерашния ден на двудневно публично посещаване у нас по покана на министър Заков. Те дадоха брифинг пред медиите.

" България и Република Северна Македония имат извънредно значима роля в района за поддържане на стабилността и сигурността , тъй като ние имаме една доста ясна задача пред нас и пред нашите бъдещи генерации - в никакъв случай повече Балканите и в частност Западните Балкани да не бъдат споменавани като  барутния погреб  на Европа ", акцентира той.

" В последните години не е имало мотив, само че отговорност на Българи и районен съд Македония е да създадем, тъй че това да продължи да бъде по този начин ", добави той.

Той изясни, че те са дискутирали обстановката в Украйна. " Има сериоани опасности пред страните от Западните Балкани, като страни-членки на НАТО ние би трябвало да създадем всичко належащо войната в Украйна да не се популяризира отвън границите на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР