Министърът на отбраната Драгомир Заков е поискал проверка на качеството,

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков е поискал проверка на качеството,
Коментари Харесай

Пистата в Безмер с пари на НАТО – трагична

Министърът на защитата Драгомир Заков е изискал инспекция на качеството, с което е била осъвременена писта на Военновъздушни сили. Причината е проблеми с настилката, заяви Заков пред депутати от комисията по защита. Част от средствата са били отпуснати по Програмата на НАТО за вложения в сигурността.

Най-големият план по програмата на НАТО за вложения е за удължение и рационализация на писта за политане и кацане на летище „Безмер“, обясниха осведомени от комисията. През 2016 година там беше завършено удължаването на пистата с 500 метра, разширението ѝ, построяването на две мecтocтoянки зa транспортни самолети.

Без да показва пред депутатите мястото, министърът на защитата Драгомир Заков призна за „плачевното състояние“ на построената с пари и на НАТО инфраструктура:

„Има проблем и то сериозен. Издал съм заповед за съответните спомагателни инспекции, с цел да се откри, за какво се е стигнало до това положение. Най-общо казано, въпреки и в границите на гаранционния интервал, само че в много къс интервал, положението на построената инфраструктура с пари на НАТО, част от парите са дадени от НАТО, е в много плачевно положение. Тук към този момент експертиза би трябвало да откри за какво. Включително съм изискал експертиза – да се види настилката, подложката на настилката и всичко което се случва изпод, защото има проблем с настилката.

Ремонтите са коствали над 62 милиона лв. без Данък добавена стойност. Близо 55 милиона от тях са пo програмата нa HATO зa вложения в сигурността.

„Безмер“ е един от разновидностите за пренасяне на изтребителите МиГ-29, до момента в който в авиобазата „Граф Игнатиево“ текат ремонтите за новите Ф-16. Решение за преместването още няма.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР