Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в заседанията на

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в заседанията на
Коментари Харесай

Министър Стоянов ще участва в заседанията на Съвета „Външни работи/Отбрана“ на ЕС

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще взе участие в съвещанията на Съвета „ Външни работи/Отбрана “ и на Направляващия ръб на Европейската организация по защита във формат министри на защитата.

Те ще се проведат на 15 ноември 2022 година в Брюксел, Кралство Белгия.

В рамките на съвещанието на Съвета, в осъществяване на заложените цели в Стратегическия компас за реализиране на прогрес в региона на сигурността и защитата, ще се организира първата среща на министрите на защитата на държавите-членки на Европейски Съюз. Министрите ще обсъдят опциите за възстановяване на взаимното придобиване на качества и взаимното възлагане на публични поръчки за покриване на дефицита на оперативни качества на Европейски Съюз.

На сесията, отдадена на съветската експанзия против Украйна, министрите ще обсъдят готовността на Европейски Съюз за пускане на Военната задача с непослушен мандат за подкрепяне на Въоръжените сили на Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще взе участие в полемиката. Очаква се и министърът на защитата на Украйна Олексий Резников да се причисли към диалозите посредством видеоконференция.

На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министрите на защитата ще обсъдят Доклада на Върховния представител за осъществяването на Координирания годишен обзор на защитата, който обрисува постигнатия прогрес в развиването на отбранителните качества на Европейски Съюз за последните две години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР