Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще се срещне в Сараево

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще се срещне в Сараево
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще е на посещение в Босна и Херцеговина

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще се срещне в Сараево с министъра на защитата Сифет Поджич, в границите на двудневно посещаване в Босна и Херцеговина. Те ще обсъдят развиването на двустранното съдействие в региона на защитата и самодейностите в региона на районното съдействие, оповестиха от ведомството.

Българската делегация отпътува на 26 септември, като в програмата ѝ е включена среща със заместник-председателстващия Съвета на министрите и министър на външните работи Бисера Туркович. Също по този начин ще бъде призната от председателстващия Председателството Шефик Джаферович.

Министър Стоянов ще посети база „ Бутмир “, където ще се срещне с военнослужещите от българския боен контингент, който взе участие в интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “. Там той ще беседва с командващия интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “ генерал-майор Антон Весели и с началника на Щаба на НАТО в Босна и Херцеговина бригаден военачалник Памела МакГаха. На срещите ще бъде разисквано присъединяване на България в интервенция „ Алтеа “.

В състава на българската делегация вземат участие началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска, изключителният и пълномощен дипломат в Босна и Херцеговина Н.Пр. Валери Йотов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов и специалисти от Министерството на защитата.

На 5 септември заместник-началникът на щаба по интервенциите на Сухопътните войски полковник Васил Енчев съобщи, че българският боен контингент, взел присъединяване в интервенцията на Европейския съюз (ЕС) в Босна и Херцеговина „ АЛТЕА ” е получил висока оценка за дейностите си от страна на командването на интервенцията и съдружните сътрудници.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР