Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не изключва

...
Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не изключва
Коментари Харесай

Екоминистърът уверява: Кризисният щаб в Царево не е PR

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не изключва наводненията в Царево и покрайнината да са свързани с климатични промени . Има и случаи, в които инфраструктурата не е съответна на съществуващото състояние, сподели той по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия, отдадено на.

по плаж " Атлиман " в Китен също се ревизират поради самото терзание на хората. Според Попов това може да са естествени отводнителни тръби, които може и да не са противозаконни. За него по-сложният въпрос е дали има нерегламентирани зауствания на отпадъчни води.

Попов е извънредно разчувствуван от реакцията на хората и на институциите, които се притекли на помощ на бедстващите хора от Черноморието сега, в който водата почнала да се повишава. " Управлението на един спешен щаб не е PR, а това (кризисният щаб - б.р.) го прави доста ефикасен. Реакцията на институциите, на жителите, на военните, на водолазите, на неправителствените организации, на компаниите с дронове се стекоха по необикновен метод. Като общество можем да се гордеем с това ", открои позитивната страна Юлиан Попов.

Той уточни, че забавянето на проекти води до блокиране на капиталовите оферти и вложения, както и увеличение на рисковете . С проектите за ръководство на риска от наводненията, по думите на Юлиан Попов Министерство на околната среда и водите (МОСВ) няма проблем и всичко вървяло по проект, само че те ще бъдат извършени още веднъж. Плановете за ръководство на риска от наводнения имали потребност и от актуализация, стана ясно от думите му. Ще се развива и по-добра система за по-ранно обявяване на жителите.

Екоминистърът обаче посочи, че проектите за ръководство не речните басейни не стоят по този начин добре и има много съществено закъснение от Световната банка.
 Замърсяването на Черно море не е коренно, само че хората да не се къпят в него Обновена
Замърсяването на Черно море не е коренно, само че хората да не се къпят в него

Екоминистърът и здравният министър с оценка на обстановката след наводненията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР