Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че
Коментари Харесай

Министър Нено Димов заяви, че е готов за оставка, но само ако това поискат издигналите го политически сили


Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че ще подаде оставка, само че единствено в случай че политическите сили, които са го издигнали, изискат това от него. Припомняме, че на 24 януари десетки природозащитници демонстрираха пред Министерски съвет с искане за оставката на министър Димов като вносител на анулираните от съда промени в Националния парк " Пирин ". Те приканиха екоминистъра да поеме политическа отговорност за импортираните от него промени в проекта за ръководство на „ Национален парк Пирин “.

" Аз съм поканен от " Обединените патриоти ", в частност от Вътрешна македонска революционна организация, с цел да извършвам предизборна стратегия, за която са дали своят вот няколкостотин хиляди души и главен фокус в нея е повишение приходите на жителите. Аз работя в тази посока. Когато тези, които са ме поканили - Вътрешна македонска революционна организация, " Обединени патриоти " и ръководещата коалиция, решат, че не се оправям с тази задача, тази тематика ще е на дневен ред ".

Пред публицисти в Народното събрание Димов акцентира, че не може да се действа по решението за Национален парк " Пирин ", до момента в който Законът за предпазените територии не се промени.

Попитан по какъв начин страната може да помогне на популацията в Банско за строителството на втори въжен превоз, министър Димов отговори, че решението на съда значи, че в този вид национални паркове не може да има никакво развиване, до момента в който законът е в този си тип. " Ние се намираме в постройката, която може да бъде на ход ", разяснява той в Народното събрание, добавя Българска телеграфна агенция.

Относно последните случаи на застрояване на Черноморието, Нено Димов сподели, че в два от трите случая строителството е прекъснато. Специално за тези два случая общите устройствени проекти са процедирани през Оценка на въздействието върху околната среда, минали са и процедура за оценка за сходство с " Натура ", решенията са били позитивни и не са били обжалвани, когато е можело, уточни той. Що се отнася до третия случай с Арапя, там нито има предпазена зона, нито има " Натура ", тъй че ние нямаме изключително отношение там, добави екоминистърът.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР