Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор
Коментари Харесай

Изграждат инсталации за отпадъци в Ботевград и Харманли

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа контракт за създаване на компостираща апаратура и апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци в община Ботевград и контракт за създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими битови боклуци от община Харманли.

Целта на плана за създаване на компостираща апаратура и апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци в община Ботевград е да се понижи количеството депонирани битови боклуци посредством обезпечаване на спомагателен потенциал за авансово отнасяне. Компостиращата апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими битови боклуци е с потенциал 2700 тона годишно и ще обслужва 32 500 поданици от територията на общините Ботевград, Етрополе и Правец. Инсталацията за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци е с потенциал до 8700 тона годишно и ще обслужва 48 500 поданици. Общият размер на инвестицията е близо 9,6 млн. лева Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ обезпечава безплатна финансова помощ в размер на 7,2 млн. лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.

Проектът за създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и биоразградими битови боклуци от община Харманли планува създаване на оборудване с потенциал 2690 тона годишно, което ще обслужва 25 000 поданици. Инсталацията ще бъде ситуирана на територията на Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Харманли, Маджарово, Любимец, Тополовград, Симеоновград и Свиленград. Проектът е на стойност над 3,2 млн. лева, като ОПОС 2014-2020 обезпечава близо 2,4 млн. лева Срокът за привършване на дейностите е 19 месеца.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР