Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставката

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставката
Коментари Харесай

Нено Димов подаде оставка

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подаде оставката си пред премиера Бойко Борисов, съобщи ТОПНОВИНИ.

Той беше един от отведените за разпит при вчерашната акция на Специализираната прокуратура, Министерството на вътрешните работи, Държавната организация " Национална сигурност " и Антикорупционната комисия поради водната рецесия в Перник. Проверката беше разпоредена персонално от основния прокурор Иван Гешев.

Димов прекара нощта в ареста на столичното трето РПУ. Той е първият настоящ министър в демократичната история на България, който пренощува в ареста.

Нено Димов е взел решение за оставка, без значение от това дали ще стане обвинен. Дали ще му бъде повдигнато обвиняване и защо ще бъде оповестено в 15 ч.

Вчера министър председателят Борисов разяснява, че оставката е въпрос на съдружно решение. Днес водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов сподели, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по отношение на акцията, която назова " показно ликвидиране ". Според опозицията обаче, настояването на оставки на отрасловите министри по водната рецесия даже е закъсняло. От Българска социалистическа партия готвят избор на съмнение към кабинета поради водната рецесия в Перник и противозаконния отпадък.

Нова рокада в кабинета?
Ако оставката на екоминистъра бъде гласувана от депутатите, това ще бъде осмата министерска рокада в кабинета " Борисов 3 ". До този миг с министерските постове се разделиха проф. Николай Петров (Здравеопазване), Валентин Радев (Вътрешни работи), Ивайло Московски (Транспорт, осведомителни технологии и съобщения), Николай Нанков (Регионално развиване и благоустройство), Валери Симеонов (вицепремиер по икономическата и демографската политика), Цецка Цачева (Правосъдие) и Бисер Петков (Труд и обществена политика).

Това е втората оставка в кабинета от квотата на " Обединени патриоти " след тази на вицепремиера Валери Симеонов.

Борисов се раздели и със зам.-министрите на стопанската система, на енергетиката и на младежта и спорта - Александър Манолев, Красимир Първанов и Ваня Колева. При Манолев причина за оставката му бяха съмнения за злоупотреби с европейски средства за къщи за посетители, а при Първанов и Колева - закупени парцели на подозрително ниска цена.

СБЛЪСЪК: Има ли съображение Българска социалистическа партия за следващия избор на съмнение?

Кой е Нено Димов?
Нено Димов е роден е на 20 септември 1964 година в София. Първоначално приключва 9 френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “, а по-късно математика в Софийския университет през 1991 година През 1997 година пази дисертация по физика към Българска академия на науките.

От 1997 до 2001 година е основен секретар на Министерството на близките среди и водите и заместник-министър. Между 1997 и 2000 година е член на Управителния съвет на Европейската организация по околната среда.

Депутат в 40-ото Народно заседание от " Демократи за мощна България ".

Той е ръководител на Института за дясна политика. Носител е на Ордена на Кралство Швеция „ Officer First Class “ (2000) за принос в процеса на европейска интеграция на Република България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР