Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът
Коментари Харесай

В Смолян подменят горивните инсталации за по-чист въздух

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Смолян Николай Мелемов подписаха контракт за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Размерът на инвестицията е 9,6 млн. лева, обезпечени напълно от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година ", оповестиха от екоминистерството.

Смолян

С осъществяването на плана ще се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди, които са с източник на битовото отопление с твърдо гориво. Реализирането на посочените ограничения ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за близо 36 000 поданици на община Смолян, както и за осъществяване на задачите, произлизащи от националното секторно законодателство.

Проектът ще се извършва на два стадия. Първият стадий включва разбор на средата и правене на визия за метода при замяна на горивните съоръжения. На базата резултатите през втория стадий ще бъдат изпълнени същинските капиталови ограничения за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с различни източници на топлинна сила.

Срокът за осъществяване на дейностите е 53 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР