Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е

...
Министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил Димитров е
Коментари Харесай

Министър Емил Димитров участва в акция с полиция и жандармерия

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и през днешния ден взе участие в акция, при която беше оголен огромен противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Струма в землището на село Дрангово, община Петрич, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Акцията е по предписание на Върховна административна прокуратура. В нея вземат участие икономическа полиция, жандармерията, специалисти и шефовете на Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ и на дирекция „ Управление на водите “ в Министерство на околната среда и водите.

На място са открити няколко тежки камиона и багери. В непосредственост до коритото на реката е открита фадрома и товарен камион с влажен неподвижен материал. В прилежащото село Ръждак е намерено огромно количество (около 2-3 хиляди кубика) депониран материал. Правено е нелегално преграждане на реката с насипи, като има и сектори със заблатявания. Това основава заплаха от наводнения, в това число засягащи прилежаща страна, защото реката е трансгранична.

Според събраните до момента данни в противозаконния рандеман са забъркани няколко компании на територията на две общини в Благоевградска област. В момента се прави оглед на коритото на реката в сектора от Петрич до Кулата. Добивът на неподвижен материал от речните корита в България е неразрешен.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Следствените дейности не престават като органите на Министерство на околната среда и водите оказват цялостно подпомагане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР