Министърът на образованието проф. Галин Цоков защити правото на учителите

...
Министърът на образованието проф. Галин Цоков защити правото на учителите
Коментари Харесай

Просветният министър проф. Цоков предрече края на учебниците

Министърът на образованието проф. Галин Цоков отбрани правото на учителите да избират учебниците, по които ще преподават на учениците си. Той разяснява по Българска национална телевизия, че по този начин има опция преподавателите да проявят самостоятелен жанр в работата си и дадат най-хубава основа за изява на учениците. Министърът беше безапелационен, че въвеждането на един учебник по предмет за всички учебни заведения и паралелки в тях не е добра концепция.

Проф. Цоков обаче добави, че в идващите няколко години нуждата от учебници ще намалее и те ще трансформират смисъла си, като станат по-скоро пособие в ученето.

“В момента създадената платформа “Дигитална раница ” допуска в нея да се качи наличие от всички учебници и да се употребява от учителите съгласно равнището на неговите възпитаници ”, изясни той.

“Ако стане по-голяма “дигиталната раница ”, ще станат по-леки физическите ”, разяснява министър Цоков. Той акцентира също, че просветителната платформа ще може да се качва и образователно наличие, направено от самите учители.



Министърът подсети също, че предложенията за промени в образователните стратегии са отворени за публично разискване. Резултатите от него ще бъдат доста деликатно оценени, даде обещание проф. Цоков. Той изясни, че задачата на министерството с измененията на стратегиите е учениците да бъдат облекчени с отпадане на избрани тематики и фактологичен материал.

“Това не значи опростяване, тъй като се прибавят нови тематики и термини, които са се появили напоследък. Целта е учителите да имат повече време да възпитат отношение към предмета ”, разяснява просветният министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР