Министърът на образованието Красимир Вълчев подкрепи Сдружение Бизнесът за Пловдив“

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев подкрепи Сдружение Бизнесът за Пловдив“
Коментари Харесай

IT бизнесът ще преподава в училище

Министърът на образованието Красимир Вълчев поддържа Сдружение „ Бизнесът за Пловдив “ за основаването на клъстър в региона на нововъведенията. Това стана на среща на сдружението с присъединяване на регионалния шеф Здравко Димитров, представители на общината и депутати от ГЕРБ. От сдружението оферират новите софтуерни линии и най-съвременните машини, които бизнесът внедрява, да станат и образователно поле.

Пловдив е пионер в дуалното обучение, а „ КЦМ “, „ ТЕД “, „ Атаро Клима “ са част от фирмите, членове на „ Бизнесът за Пловдив “ с добър опит, който може да бъде следван.

„ Пловдивска област, която е една от най-бързо разрастващите се, изпитва остра потребност от квалифицирана работна ръка. И пътят е единствено един – общи дейности и стратегии с бизнеса, научните центрове и учебните заведения ", разяснява Здравко Димитров. „ Всеки нов вложител, който идва е направил изследвания за работна ръка, за просветителни центрове за подготовка за фрагменти и първите му въпроси са свързани с това “, добави регионалният шеф.

 Здравко Димитров

Политическа партия ГЕРБ

" Всички сме уверени, че единствено образованието и квалификацията, въплътени в човешката персона движат развиването. Пловдив е най-стария жив град в света и неговото бъдеще е в стопанска система, учредена на знанието. “, безапелационен е Димитров.

До момента над 200 деца са добили на практика умения по дуалната система. В Пловдивска област има 27 професионални гимназии и в случай че зад тях застане сериозен бизнес с положителни стратегии, с опитни специалисти и се отворят производствата за съответно и използвано образование, картината радикално ще се промени, има вяра локалната власт.

 Здравко Димитров

Политическа партия ГЕРБ

„ IT бизнесът преподава в учебно заведение “ е една от новите хрумвания на МОН, при която се планува одобрени имена от сектора да влизат от време на време в класните стаи и да срещат децата с настоящи за тях тематики от тази сфера. Друг значим въпрос, който би трябвало да търси решение на локално равнище, е интеграцията на деца в затруднено състояние.

„ Най-добрите просветителни системи са тези, в които най-хубавите възпитаници стават най-вече учители. Респективно най-технологично развитите страни са тези, в които най-хубавите възпитаници стават инженери. Това е задачата и на преструктурирането на системата на висшето и професионалното обучение. “, акцентира министър Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР