Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправи поздравление до

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправи поздравление до
Коментари Харесай

Вълчев: От учителите зависи не само децата да са грамотни, но и да са добри граждани

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев насочи приветствие до българските учители за Международния ден на учителя, който се отбелязва на 5 октомври.

Скъпи учители, благодаря за търпението, добротата и всеотдайността, с която изпълнявате тази благородна специалност. Защото от вас зависи освен дали децата ще са грамотни, образовани и сполучливи, само че и дали ще са положителни хора и почтени жители, споделя министър Вълчев.

Той декларира, че няма друга специалност, от която толкоз доста да зависи духовното и социално-икономическото развиване на страната. Вие се грижите за нашето бъдеще и единствено посредством Вас и Вашите старания е допустимо да подсигуряваме високо качество на образованието, което нашите деца заслужават. Затова е значимо да продължим с политическия и бюджетен избор за високи училищен заплати и за издигане престижа на учителя. Важно е и да оправдаваме този избор с положителни просветителни резултати, показва просветителният министър.

Вие имате гения, силата и отговорността да извършите своя дълг. И с изключение на да давате познания, би трябвало да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им и да ги вдъхновите самите те да бъдат утрешните учители, споделя министър Вълчев. И пожелава на учителите " здраве, сили, непримиримост и ентусиазъм ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР