Министърът на образованието и науката е знаел за черно-белите учебници,

...
Министърът на образованието и науката е знаел за черно-белите учебници,
Коментари Харесай

Черно-белите учебници са одобрени от експерти, изтъкват от Просвета

Министърът на образованието и науката е знаел за черно-белите учебници, той не е схванал за тях от медиите, изясни пред БТВ основният редактор на издателство " Просвета " Кина Андреева.

" Ние сме внесли планове за учебници, които бяха утвърдени първо от специалисти. Когато сме внесли плана, сме внесли и черно-бял план. Всъщност тези учебници бяха утвърдени и от специалисти и от учители ", посочи Андреева.

 Вълчев стопира черно-белите учебници
Вълчев стопира черно-белите учебници

Били просветителна дискриминация

По мотив проблема дали нецветните учебници са дисктриминационни, основният редактор на издателството посочи " Възможността за избор не може да бъде дискриминация. Дискриминацията е липса на избор "

Андреева изясни, че издателството е готово да спре тези учебници, само че това ще бъде тяхно решение. Тя посочи и, че ще бъде нужно казусът още един път да бъде разискван.

 МОН си изми маркетингово ръцете за черно-белите учебници
МОН си изми маркетингово ръцете за черно-белите учебници

Черно-белите учебници били просто вид при някои предмети

Главният редактор на " Просвета " посочи, че имали желанието малко преди 15 септември да разгласят, че всеки възпитаник, който си купи черно-бял учебник ще получи като подарък електрнното издание. Тя посочи още, че черно-белият щемпел разрешава потреблението на рециклирана хартия, което било от огромно значение.

Марина Христова, родител, взе думата. " Изключвайки извънредно дискриминационното отношение ", тя изиска пояснение за какво при цветните учебници е потребление хромирана хартия, която е доста по-скъпа и тежка.

Кина Андреева и изясни, че по никакъв метод децата не са унизени, а когато се приказва за хартия би трябвало да се знае, че има разпоредба каква би трябвало да бъде тя.

 Омбудсманът държи на
Омбудсманът държи на " цветно " обучение

Манолова желае от просветителния министър да спре черно-белите учебници

" Вместо да приказваме за това дали земеделецът има умения да обработва земята, дали трудът му дава качествени плодове, които всички ние чакаме, и дали можем да му помогнем да реализира все по-високо качество, ние обсъждаме какъв цвят е дръжката на мотиката, която върти " сподели учителят по история Емил Джасим.

Според него за следващ път към началото на образователната година се измества фокуса от значими тематики. Той означи, че може би това е страховит PR, тъй като към този момент два дни всички приказват за съответно издателство.

Джасим изясни, че няма нормативно обвързване за прилагане на учебниците в горни класове. Той посочи, че предлага на своите възпитаници да не си купуват учебници. Учителят ги съветвал да търсят Интернет основани източници, да мислят, да пишат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР