Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар е обсъдил

...
Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар е обсъдил
Коментари Харесай

Хулуси Акар и Сергей Шойгу обсъдиха по телефона Украйна и Сирия

Министърът на националната защита на Турция Хулуси Акар е разискал по телефона с съветския си сътрудник Сергей Шойгу двустранни и районни въпроси от региона на защитата и сигурността, по-специално обстановката в Украйна и Сирия , съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Акар е подчертал, че както неведнъж е заявявал президентът Реджеп Тайип Ердоган, е значимо незабавно да се разгласи преустановяване на огъня, с цел да се предотвратят по-нататъшни човешки жертви и да се възстановят мирът и стабилността в района.

По време на диалога е била направена оценка на развоя на обстановката с преноса на зърно през Черно море, който сполучливо продължава, отбелязва малкия екран. Отново е била декларирана също готовността на Турция да способства с каквото е допустимо за обезпечаването на мир в района.

По отношение на Сирия министър Акар е подчертал, че най-съществен приоритет е трайното попречване на терористичната опасност в северната част на тази страна и неутрализирането на терористичните организации. Отново е била откроена и значимостта на спазването на постигнатите преди този момент съглашения по този въпрос, показва ТРТ Хабер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР