Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди победителите в

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди победителите в
Коментари Харесай

Весела Лечева награди победителите в отборната надпревара на световното по сноуборд за младежи

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди спечелилите в отборната конкуренция в младежкото Световно състезание по сноуборд в Банско. Германия завоюва последния златен орден, изпреварвайки Швейцария в смесената отборна конкуренция по успореден слалом.

България се показа с три двойки. Петър Гергьовски и Йорданка Андонова са 16-и, Тервел Замфиров и Савина Димитрова са 20-и, а Александър Кръшняк и Яна Тумбева – 25-и.

Нашата страна приключи на на шампионата. Младите гении завоюваха две трофеи - и, както и два сребърни медала на Александър Кръшняк. Второто място по медали е за Швейцария с купа и сребърен орден, а Германия е на трета позиция поради купата в отборната конкуренция по успореден слалом.

„ Това състезание дава доста очаквания за Олимпийските игри през 2026 година В тази възраст се видя, че имаме извънредно потомство и не инцидентно български сноубордисти взеха всички самостоятелни оценки. След Сани Жекова и Радослав Янков идва доста надарено потомство, което, уповавам се, ще забележим и на международния подиум при мъжете и дамите “, сподели Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта похвали и домакините, които този сезон вършат второ огромно съревнование.

„ Банско за следващ път се потвърди като съвършен уредник на огромни надпревари. След Световната купа по-рано през годината курортът съумя да направи и чудесно Световно състезание за младежи “, добави Лечева.

Весела Лечева пожела здраве и триумф на младите ни гении, а на контузилата се Андреа Коцинова – бързо излекуване.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР