Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде Събитието се

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде Събитието се
Коментари Харесай

Лечева: Надявам се на едно добро представяне на България в Париж 2024

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде Събитието се провежда от Посолството на Франция в България и Френския институт, взаимно със Столична община, Фондация „ София-Европейска столица на спорта “ и Българския олимпийски комитет. Лечева даде особено изявление за Българска национална телевизия.

- Г-жо Лечева, какво очаквате да се случи на Олимпийските игри в Париж от позиция на българското показване?

- Днес има едно доста хубаво въодушевление във връзка оставащите 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж. Разбира се, че чакаме нашите състезатели да покажат техните благоприятни условия и най-хубавото от себе си. Няма по какъв начин обаче да подминем доста сериозната конкуренция, която оферират Олимпийските игри. Всички се готвят и то при доста по-добри условия, постоянно сме го казвали това. Надявам се,че нашите състезатели от бокс и битка ще съумеят да защитят медалите, призовите места, които те извоюваха в сегашните и актуалните надпревари, тъй че в действителност се надявам за едно положително показване.

- Все вършим съпоставения с вашето време, когато имахме доста триумфи, а вие бяхте измежду огромните ни спортни фигури. Защо се получи по този начин, че равнището на българския спорт спадна доста?

- Много са аргументите. Не могат единствено с едно изречение да бъдат обхванати. Най-основната причина е неналичието на професионализъм, методичност, предвидимост и най-много успокоение,че идващите три години ще бъдат обезпечени. Въпросите постоянно са свързани с изискванията, които предлагаме, изискванията на спортните уреди, финансиране на другите действия - държавен състезателен календар, интернационален състезателен календар. Винаги сме в недостиг във връзка с тази опция българските състезатели да вземат участие на всички вероятни надпревари, подготвителни лагери, да имат по-добри условия, което ни отдалечава от тези времена, в които България печелеше по 5-6 златни медала. Затова се изискват доста старания, за доста години напред с цел да можем да наваксаме пропуснатото и да компенсираме. За страдание обаче всички народи не спят и те не престават да се готвят и доста мъчно ще бъде да се компенсира. Важното е да се работи професионално и редовно доста години напред.

- Има ли нещо ново към плана за нов стадион на ЦСКА?

- Не, само че мога с наслада да кажа, че всичко това, което си поставихме като цел - да създадем взаимното сдружение и да дадем опция на футболния клуб да създаде своите планове, да ги одобрят от съответните институции, е изпълнено. Така клубът ще може да пристъпи към идната крачка - строителството на новото оборудване.

- Как ще коментирате обстановката в Левски, ситуацията там наподобява съществено? - Да, в действителност. Не чаках такова развиване. Имахме най-голямото предпочитание да помогнем и на Левски, всичко беше квалифицирано. Комисия, която да създаде всички нужни процедури във връзка с концесията на стадион “Георги Аспарухов ”, само че като,че ли ориста е споделила нещо друго. Надявам се,че те ще съумеят да намерят решение и да излязат от тази обстановка.

- Тези задължения, които клубът има също оказват отрицателно въздействие.

- Основно, повода е неизплатените отговорности. Сега обаче те са пристъпили към някои механизми като разсроченото заплащане към Национална агенция за приходите. Другите условия, които пречат да се осъществя е неналичието на вложител. Те би трябвало да изчистят това и да не престават напред.

- Как ще коментирате обстановката в българската федерация по повдигане на тежести и неразбориите там? - - Да, от доста години е по този начин. Това пречеше за положителното показване на щангистите. Аз още при започване на мандата споделих, че се веселя,че българските щанги излязоха от онази тежка рецесия, в която бяха. Сега би трябвало да намерят метод да се обедният, с цел да може състезателите да вземат участие на Олимпийските игри. Търсехме разговор и с двете спорещи страни. Надявам се,че успяхме да го реализираме, с цел да може треньорите и състезателите да работят в една спокойна среда.

Автор: Илиян Енев







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР