Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев заяви,

...
Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев заяви,
Коментари Харесай

Радостин Василев: Държавата чака нужните гаранции и документи за Армията

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев съобщи, че страната към момента чака футболният ЦСКА да даде нужните гаранции и документи за създаване на ново спортно оборудване на мястото на " Българска войска " в Борисовата градина в София.

В началото на май " алените " и Министерство на младежта и спорта реализираха съглашение за възобновяване на стадиона и създаване на ново оборудване, в случай че то не излиза от границите на съществуващото.

В изявление пред Би Ти Ви Василев посочи, че инвестицията няма да е държавна и ще се направи всичко належащо, с цел да се избегне сюжет като със оборудванията на пловдивските Ботев и Локомотив.

" ЦСКА ще си построява стадиона, в случай че изобщо ще се построява. Държавата няма никакъв ангажимент за вложение на средства в този стадион. Няма никаква мъгла там. Доколкото знам на следващия ден има поредна среща сред експертните групи на двете страни. Поставили сме си период до края на годината да бъдат готови всички документи. В ЦСКА е топката! ", съобщи спортният министър в оставка и добави:

„ За страната е значимо да има банкова гаранция за построяването на стадиона, да бъде показана в период. Очаквам ЦСКА да ни показа контракта, който са подписали с една консултантска организация и да дават банкови гаранции. Не е ясно какво планува планът, тъй като план още няма. Това е едно от главните отговорности на ЦСКА. Те би трябвало да показват пред нас обстоен план, с цел да се запознае страната. Държавата може да не одобри плана. Всички контракти с трети контрагенти би трябвало да бъдат показани пред страната. Трябва да бъде ясно кой ще построява стадиона. Дали ще се построява с заеми, дали с вложители отвън клуба. Едно е доста значимо - страната желае гаранции за построяването на стадиона, с цел да не стане по този начин, както прави Бойко Борисов в Пловдив. Събориха двата стадиона на пловдивските тимове и години наред те страдат и се чудят по какъв начин да си построят стадионите, а са изхарчени над 20 млн. лв. “.

До момента издадено позволение за градеж на нова " Българска войска " няма.

" Няма никакви, съгласно мен, нужни разрешителни за строителството. Има други документи. Има виза за планиране. Мисля, че устройственият проект е изработен и ние отговаряме на него с този план, абстрактен, който те са показали. Няма да напущаме чашката на стадиона ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР