Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща с
Коментари Харесай

Шефът на тотото: Щом редовният кабинет не ни иска, ще си тръгнем

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира среща с управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ). След нейния край министър Василев разгласи, че ще освободи от служба изпълнителния шеф и членовете на Управителния съвет на сдружението. Той съобщи, че ще се възползва от опцията, която му дава Законът за обществените предприятия за предварително преустановяване на мандата им и разкри за какво взима това решение.

„ Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управлението. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото сдружение, както и във всички сдружения, свързани с ММС “, съобщи министърът на младежта и спорта.

Радостин Василев беше безапелационен, че чака по-високи облаги от страна на БСТ, тъй като това сдружение осъществя държавната политика в хазарта.

Министърът ще разяснява с новото управление на БСТ опциите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара. Василев разгласи, че ще назначи самостоятелен одит на БСТ.

„ Ще подложа на разбор безусловно всички контракти, доходи и разноски на тотализатора, с цел да мога да бъда сигурен по какъв метод се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните доклади в края на годината могат да бъдат доста разнообразни от действителното положение на тотализатора. Надявам се да е в позитивно положение. Тепърва ще разберем “, приключи министърът на младежта и спорта.

Като политическо - по този начин шефът на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров дефинира решението на министъра на спорта Радостин Василев да освободи него и останалите шефове в борда на БСТ.

„ След като има постоянен кабинет и той не ни желае - добре, ще си тръгнем”, уточни Петров.

Той изнесе данни за облагата и разноските на сдружението. Обясни, че по сметките на тотализатора има близо 50 млн. лв.. Когато обаче поел ръководството през 2020 година - те били 4 млн.

„ Всяка година растежът е съвсем двуцифрен. Нашата съществена цел е по всевъзможен метод да генерираме повече и повече доходи. Никога в 65-годишната история на Тотализатора не е имало толкоз огромен финансов запас и не е имало толкоз огромна ликвидност”, посочи Петров.

Мотивът на Радостин Василев да изиска да освободи шефовете е „ извънредно тежките проблеми, които има в БСТ”. Петров напомни, че това е втори опит да се промени управлението. Такава процедура е задействана и през август от служебния кабинет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР