Министърът на младежта и спорта Красин Кралев коментира българското представяне

...
Министърът на младежта и спорта Красин Кралев коментира българското представяне
Коментари Харесай

Кралев: При положение, че нямаме медал, няма как да бъдем доволн

Министърът на младежта и спорта Красин Кралев разяснява българското показване на Олимпиадата в Южна Корея, като съобщи, че неналичието на спортна инфраструктура за зимни спортове у нас е една от аргументите за липата на орден. Както е известно, най-хубавото класиране на родни олимпийски състезател в ПьонгЧанг е шестото място на сноубордистката ни Александра Жекова.

" При състояние, че няма орден, няма по какъв начин да бъдем удовлетворени. В реалност нямаме и огромни обичаи в зимните спортове. Имаме триумфи, имаме 6 медала, само че те по-скоро са плод на самостоятелния гений и гения на обособени спортисти, в сравнение с съществени обичаи.



В биатлона имахме очаквания за по-добро показване. Все още сме надалеч от медалите. През целия сезон показвахме форма, която ни даваше вяра за класиране в топ 10, само че за жалост не се получи. Желание и упования постоянно има, тъй като страната отделя значително средства за подготовка на тези спортове. Годишният бюджет е към 3,5 млн. за всички федерации. Това не е задоволително. Тези средства обезпечават подготовката на елитните спортисти. Липсата на бази и спортна инфраструктура за зимни спортове не разрешава да се построи конкурентна среда и условия за трениране на подрастващите. Повечето ни елитни спортисти се приготвят в чужбина. Няма по какъв начин да сме удовлетворени, откакто нямаме орден! ", сподели Кралев в студиото на " Тази заран " на бТВ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР