Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Стефани и Габриела Стоеви с почетни плакети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви.
Това е историческа първа купа за България при мъжете и дамите в бадминтона.

"Поздравления за големия триумф, който е резултат от дълготраен труд. Вижда се, че когато се работи вярно, резултатите са на разположение и аз съм уверен, че Ви предстоят още доста победи “, обърна се към девойките Кралев.

По време на срещата министърът се поинтересува от какво още имат потребност сестри Стоеви и ги увери, че и отсега нататък могат да разчитат на неговата поддръжка.

Габриела и Стефани благодариха на Кралев за отношението, което показва към тях и споделиха, че чувството да са първите българи, спечелили купа от Европейско състезание е необикновено. Те споделиха също, че работят прелестно с новия си треньор Михаил Попов.

"Успехът ознаменува напъните на генерации наред в нашия спорт и се радваме, че това се случи точно на честването на 50 години бадминтон в България. Както женското, по този начин и мъжкото посоки търпят напредък. Надяваме се този триумф да разпространява още бадминтона в България “, сподели президентът на Българската федерация Володя Златев.

Той посочи, че благодарение на Министерството на младежта и спорта за втора поредна година се осъществя програмата „ Децата и бадминтона “.

През предходната година в нея са взели участие 30 клуба, а през тази са 35, като са обхванати над 5 000 деца.

На Габриела и Стефани Стоеви следва присъединяване в държавното състезание, а по-късно и на Световно състезание в Китай през август. В момента българките са №10 в международната класация.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР