Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в работна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в работна
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в работна среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в работна среща във връзка разногласията сред ФИБА и Евролигата по отношение на синхронизацията на календарите на двете организации и присъединяване на баскетболистите от водещите европейски отбори в мачовете на националните тимове.

Срещата се организира преди старта на втория ден на Европейския състезателен конгрес 2018 в София и в нея взеха присъединяване още заместник-генералният шеф по обучение и просвета в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен, мениджърът в департамента “Национални федерации “ на ФИБА Свят Коста Илиев, Елизабет Себриян – планове развиване и женски баскетбол на ФИБА Европа, началникът на кабинета на австрийския вицеканцлер, отговарящ за спорта и някогашен общоприет секретар на австрийската баскетболна федерация Филип Тратнер и Барбара Спиндлер-Освалд, която ще управлява работна група „ Спорт “ по време на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Коста Илиев уведоми, че двете организации не са съумели да доближат до консенсус на извършена неотдавна среща. Илиев обаче акцентира, че ФИБА е подготвена на взаимни отстъпки, стига да срещне същото отношение и от Евролигата.

Министър Кралев и Филип Тратнер се сплотиха към мнението, че в сегашната обстановка и с решението си дали да пуснат или не даден състезател клубните тимове оказват директно въздействие върху резултатите от мачовете на националните отбори. Освен това календарите би трябвало да бъдат направени по този начин, че баскетболистите да имат време за отмора и възобновяване. Ще бъде потърсено също мнението на играчите и треньорите.

Взе се решение Йенс Нийманд Кристенсен, като представител на Европейската комисия да реализира връзка с управлението на Евролигата за осъществяване допустимо най-скоро на среща в Испания, където е нейното седалище. В нея ще вземат присъединяване министър Кралев, представители на австрийското държавно управление, което е идващият ръководител на Съвета на Европейския съюз и на Европейската комисия.

По време на Олимпийските игри в ПьонгЧанг Красен Кралев беседва по тематиката и с австрийския вицеканцлер, отговарящ за спорта Хайнц-Кристиан Щрахе, като двете страни не престават да работят взаимно за излизане от обстановката, защото е прекомерно евентуално тя да не бъде позволена до края на българското председателство.

Кралев ще рапортува за развиването на казуса по време на съвещанието на Съвета на министрите, отговарящи за спорта през месец май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР