Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тържеството

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на тържеството
Коментари Харесай

Кралев връчи на Божил Колев специален плакет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на тържеството във връзка 70-ата годишнина на легендата на варненския и българския футбол Божил Колев.

Кралев беше в компанията на Димитър Пенев, Валентин Михов, Михаил Касабов, Иван Василев и голям брой звезди от родния футбол. Той връчи на Божил Колев специфичен плакет на Министерството на младежта и спорта.

" За мен е наслаждение да съм на това празненство. Радвам се, че такива имена от българския футбол са измежду гостите. С Божил Колев се познавам от доста от дълго време и съм имал удоволствието да работя дружно с него. Той е прелестен човек, усещам го като мой брат. Той е същински и заслужен образец за младежите и най-много за тези, които са избрали да тръгнат по футболния път ", съобщи в изявлението си Министър Кралев.

Михаил Касабов връчи на Колев специaлна почетна значка от името на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Много футболни митове от Варна и някогашни съотборници на Божил Колев също участваха на тържеството.

Божил Колев дебютира за мъжкия отбор на Черно море на 13 август 1967 година, при домакинската загуба с 2:3 от ЦСКА. Само на 18 години, той стартира като титуляр в отбраната на варненци и даже бележи втория гол в тяхна изгода. През лятото на 1970 минава в ЦСКА, където играе до 1979. По 5 пъти е първенец и притежател на купата на България. Има 373 мача и 74 гола в " А " група. За ЦСКА е изиграл 254 мача и е отбелязал 63 гола. В Черно море има 119 мача и 11 гола. Участник на финалите на Световното състезание по футбол през 1974 година Шест пъти е извеждал мъжкия ни народен тим като капитан.

Бил е асистент на националния селекционер Христо Бонев на финалите на Световното състезание през 1998 година, треньор на ЦСКА, на кипърските Омония (Никозия) и Неа Саламис Фамагуста, играещ треньор в родния си тим и старши треньор на Черно море и Добруджа.

Футболист №1 на Варна за XX век и 18-и в класацията на ФИФА за най-резултатните бранители в националните шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР