Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи коментар относно

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи коментар относно
Коментари Харесай

Въвеждат системата VAR и в България, спортният министър каза кога

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи коментар по отношение на подновяването на футболното състезание, съдийските неточности и системата VAR.

" Надявам се съдийските неточности да бъдат по-малко. През последната година доста подлагах на критика реферите. Това не беше инцидентно, защото позволиха малко повече фрапиращи неточности от естественото. Виждаме, че от ден на ден и футболните ръководители, и цялата общност се насочва към това, че системата VAR е безусловно нужна. До две години тя да бъде въведена в България. Не единствено тъй като такива ще бъдат условията на УЕФА и ФИФА, само че и тъй като считам, че това ще помогне да бъде понижен натискът против съдиите ", съобщи Красен Кралев.

" Мисля, че когато всичко се вижда ясно на екрана и може да се наблюдава всяка противоречива обстановка, никой няма да си разреши неверни отсъждания. Виждаме, че още преди да стартира шампионатът има доста приказки и ситуацията се нагнетява. Реферите би трябвало да знаят, че ориста на спорта зависи от тях. Ако хората виждат умишлени неточности, няма да идват на стадионите, няма да водят децата си, няма да ги карат да упражняват футбол. Защото никой няма да желае детето му да попадне в една система, в която има поръчково съдийство ", добави още спортният министър.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР