Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Русе

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Русе
Коментари Харесай

Прерязаха лентата на реновираната спортна зала в Русе

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Русе Пламен Стоилов, националният представител Пламен Нунев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и почетният президент на Българската федерация по битка Валентин Йорданов откриха напълно обновената зала „ Иван Ханджиев “.

Съоръжението ще се употребява за подготвителна зала по време на Световното състезание по волейбол за мъже, оповестиха от спортното министерство. В Русе ще се играят мачовете от груба „ Б ”, в която са тимовете на Бразилия, Холандия, Франция, Канада, Египет и Китай.

„ Горд и благополучен съм от вложенията в спортна инфраструктура, които вършим в Русе. Работим прелестно и с кмета Пламен Стоилов, и с Пламен Нунев. Инвестирахме много средства в стадиона, в залата по битка, в залата за тенис на маса, а в този момент и в залата за волейбол. Защото и волейболният тим, който тази година влезе в Суперлигата, би трябвало да бъде подсилен. Вече имат условия къде да упражняват, а аз имам вяра, че ще развият още и детско-юношеската си школа ”, съобщи Кралев.
 ad5a1291  ad5a1322  ad5a1340  ad5a1407  ad5a1463
Министърът акцентира, че една от главните цели на семействата на огромни шампионати е да може подрастващите да се допрян до най-големите български и международни звезди.

„ Целта е българските деца да се възпламенят по спорта. Защото сме стигнали един сериозен % от младежи, които се занимават със спорт – едвам под 30%. За това вършим всичко допустимо като страна да им осигурим условия за тренировки и спомагателна мотивация. Трябва да работим и с българските фамилии, с цел да може децата ни да извърнат по-сериозно внимание на спорта. Много пъти сме говорили, че по този начин ще се построи едно по-здраво потомство. И освен ще съживим, само че и ще вдигнем равнището на българския спорт. Така че дано всички родители да се възползват от тези нови условия, които се опитваме да предоставим на българските деца, с цел да могат да упражняват и да следват образеца на спортисти като Валентин Йорданов и Любо Ганев ”, съобщи Кралев.

Министърът посочи, че въздействието на двама от най-известните русенски спортисти Валентин Йорданов и Любо Ганев за възхода на локалния спорт е доста съществено. Кралев разгласи, че ще се работи и за реорганизация на боксовата зала в Русе. До броени седмици ще стартира реконструкцията и на спортното учебно заведение в града.

„ Русенският бокс заслужава сериозна поддръжка. Особено дамската школа, която се утвърждава като водеща в България. А при дамите сме една от огромните сили в Европа и света ”, сподели министърът.

Кралев изрази убеденост, че Русе ще бъде отличен хазаин на Световното състезание по волейбол и посочи дейната поддръжка, която общината оказва на уредниците.

Кметът Пламен Стоилов благодари на министър Красен Кралев за помощта, с която продължава да се развива спортът в Русе.

„ Гордеем се, че по време на Световното състезание в Русе, зала „ Иван Ханджиев “ ще бъде една от залите за подготовка на тимовете. “ сподели Стоилов.

Любо Ганев посочи, че през последните години се прави извънредно доста за построяването на спортна инфраструктура.

„ Единственият метод да върнем хората в залите и по стадионите е като им се основат положителни условия за спорт “, съобщи вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол.

Ремонтът на зала „ Иван Ханджиев “ включва полагане на топлоизолация на фасада и таван, замяна на прозорци, порти и хидроизолация. На пода е сложена винилова настилка и са ремонтирани санитарните пространства. Извършена е и частична замяна на електрическата и ВиК инсталациите. Стойността на ремонта е над 220 000 лева, обезпечени от Министерството на младежта и спорта. Община Русе е вложила 18 000 лева в оборудването на залата.

На откриването участваха голям брой някогашни и сегашни русенски спортисти, както и мъжкият волейболен тим на „ Дунав ” (Русе), който ще бъде главен ползвател на залата.
Министър Кралев организира среща с управлението на общината, на която бяха разисквани детайлности към организацията на Световното състезание по волейбол. Той прегледа и фотоизложба, отдадена на триумфите на българския волейбол и тимовете, които ще играят в Русе.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР