Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на
Коментари Харесай

Министър Кралев след срещата в Белград: Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов организираха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция. Разговорът се организира в границите на срещата на високо ниво сред България, Гърция, Сърбия и Румъния, която се състоя в сръбската столица Белград.

 Снимка 396888
Източник:

Министър Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис препотвърдиха безапелационната подготвеност на четирите страни за взаимна кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година. Присъстващите на срещата подчертаха, че плана за обща кандидатура дава мощен политически знак от страна на Балканите към останалия свят. " Готови сме да пазиме като екип политическите и икономическите ползи на Балканите ", съобщи Красен Кралев. Представителите на футболните асоциации бяха безапелационни, че построяването на спортна инфраструктура е значима за всяка от страните. Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА от осем години, изрази убеденост, че кандидатурата на България, Сърбия, Румъния и Гърция е задоволително мощна и имаме късмет за триумф.

 Официално: България ще кандидатства за две Европейски и едно Световно състезание
Официално: България ще кандидатства за две Европейски и едно Световно състезание

Вижте защо се схванаха спортните министри и президентите на футболните федерации на България, Гърция Румъния и Сърбия

Четирите страни се договориха да аплайват дружно за Европейското състезание по футбол през 2028 година и през 2032 година Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни за Мондиал 2030, в която ще вземат участие по четири души от всяка страна - по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи. По време на срещата през днешния ден бе решено още, че Гърция публично се причислява към взаимното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 година. Очаква се идната работна среща на спортните министри и представителите на футболните федерации за подготовка на взаимната кандидатура за домакинство на Мондиал 2030 да се организира през месец февруари 2019 година в София.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР