Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специален гост

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специален гост
Коментари Харесай

Министър Кралев присъства на 14-я ученически турнир по бадминтон Златно перце

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специфичен посетител на 14-тото издание на ученическия шампионат по бадминтон " Златно перце ". В надпреварата вземат участие 220 възпитаници сред 1ви и 7ми клас от 48 столични учебни заведения.

" Изключително съм благополучен, че съм с Вас за поредна година. 14-ото издание на най-популярния детски шампионат по бадминтон " Златно перце " се организира с помощта на на Българската федерация по бадминтон. Те трансфораха спорта в един от най-популярните и бързо разрастващи се в България, за което желая да благодаря на президента господин Златев ", съобщи министър Кралев, като добави, че една от най-чудесните стратегии на ММС " Децата и бадминтона " за трета година обхвана към този момент 1200 деца от 35 клуба.
Това е показателно, че федерацията се оправя добре със средствата отпуснати от министерството.
Спортният министър благодари на всички участници за това, че са избрали този по този начин хубав спорт.

" Искам да благодаря на вашите родители за това, че отделят време, с цел да се занимавате с обичания си спорт. Дано повече от вас доближат до олимпийските си фантазии и да практикуват този спорт колкото се може по-дълго време ", сподели още Красен Кралев.

Отборите спечелили са ученици на 69 СУ " Димитър Маринов " при девойките и Частно Средно Езиково Училище при момчетата.

Министър Кралев получи благодарствена премия за напъните, които поставя, изключително в сегмента детско-юношески спорт от президента на федерацията по бадминтон Володя Стоянов.
" Благодарим на министърът на младежта и спорта Красен Кралев, че за поредна година засвидетелства почитание към най-малките и подрастващи бадминтонисти ", уточни той.

" Златно перце " 2019 се организира под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

С всяка минала година, спортната демонстрация добива все по-голяма известност измежду подрастващите, като до тази година в конкуренцията са се присъединили над 3000 деца.

По време на шампионата участваха още Александър Малинов, член на УС на Българска федерация по бадминтон и ръководител на Victory Badminton Club, Линда Зайчири, Иван Русев, Гергин Недялков, Илиян Стойнов, Димитър Янакиев и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР