Министърът на културата Велислав Минеков да предприеме действия за обявяването

...
Министърът на културата Велислав Минеков да предприеме действия за обявяването
Коментари Харесай

ДБ спасява Пловдивският панаир от Гергов, прави го паметник на културата

Министърът на културата Велислав Минеков да предприеме дейности за оповестяването на Пловдивския панаир за " колективен монумент на културата от локално значение ". Това разгласи в Народното събрание депутатът от Демократична България Йордан Иванов.

Той и ръководителят на парламентарната група на обединението Христо Иванов са изпратили писмо с това искане до Минеков в опит да предотвратят скритата приватизация на панаира от пловдивския предприемач Георги Гергов.

" Това е практическо деяние, което ще загради опцията за срутване на палатите за започване на огромно строителство на 350 дка съвсем централна градска част, директно до реката ", сподели Иванов по време на брифинг на Демократична България в Народното събрание.

Според ръководителя на групата на Демократична България в Общинския съвет в Пловдив Веселина Александрова откакто реализира задачата си да придобие над 50 благосъстоятелност в сдружението " Международен панаир Пловдив " Гергов ще трансформира терена на ревюто в строителна площадка.

От Демократична България припомниха още веднъж, че придобиването на панаира от Гергов е планувано. През декември м.г. по искане на кмета на Варна Иван Портних Общинският свет в града, доминиран от партията на Борисов реши да апортира каузи си от 29% в панаира в сдружението на Гергов " Пълдин туринвест ". Именно през него предприемачът желае да стане мажоритарен притежател в " Международен панаир Пловдив ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР