Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и еврокомисарят за

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и еврокомисарят за
Коментари Харесай

Министър Стойчева и Илиана Иванова обсъдиха превръщането на България в иновационен хъб

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и еврокомисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова разискаха самодейността за превръщането на България в иновационен хъб за Югоизточна Европа на работна среща в Брюксел. По-късно през днешния ден министър Стойчева ще взе участие в постоянното съвещание на Съвета на Европейския съюз по конкурентоспособност (вътрешен пазар, промишленост, научни проучвания и галактическо пространство) в частта „ Космическо пространство “.

Министър Стойчева и еврокомисарят Иванова дискутираха и развиването на иновационни долини в страната .

„ Иновационните долини във Варна и Пловдив набират скорост. Предстои основаването на атомна котловина в Стара Загора, към която също да се развие екосистема за развиване на нововъведения и зелен преход. Ако обединим иновационните долини в хъб дружно с други от прилежащите страни и създадем благоприятни условия за съдействие в нови браншове и дълбоки технологии в района, ще повишим конкурентоспособността на Югоизточна Европа посредством нови технологии, центрове за изпробване и образование и насърчаване на гении “ , сподели Стойчева.

Илиана Иванова акцентира, че водещ приоритет е позиционирането на България като дестинация за основаване на нововъведения и високи технологии и развиването на гении.
Министър Стойчева изясни, че приготвя учредяването на Борд за нововъведения, който да включва всички заинтригувани страни за резистентност на иновационната екосистема.

Двете разискаха още стъпки за основаването на център за просвета и креативен промишлености в България, който да разреши на бизнеса и всички участници в екосистемата да развият своя потенциал и включат технологиите за повишение на своята конкурентоспособност .

„ Това е още една стъпка, която ще насърчи гениите у нас. Културата и креативните промишлености могат да са бранш, който дава важен принос в стопанската система през нововъведения и предприемачески метод “ , безапелационна бе Стойчева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР