Министърът на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия

...
Министърът на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова във Варна: Не се презапасявайте с олио, така вдигате цената му

Министърът на стопанската система и промишлеността и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви във Варна, че за 24 часа са осъществени 200 инспекции в разнообразни магазини и вериги в страната, при което са открити разлики от над 100% надценка на олиото от страна на търговците. Примерите, които даде тя – при доставна цена 2,97 лева, то се предлага на клиентите за 5,99 лева, при 3,21 лева – на 6,49 лева и така нататък Нинова заяви също, че у нас се оферират към 100 продукта от мазнината за готвене.

Тя сподели също, че резултатите от инспекциите, които се правят от Комисията за отбрана на потребителите, ще се предадат на Комисията за защита на конкуренцията, която може да наложи доста съществени наказания на търговците. Министърът сподели също, че част от търговците държат количества олио на склад, чакайки скок на цената, което също може да бъде глобено като далавера.

„ Има суматоха тези дни, някои хора бързат да се презапасят. Не го правете! Така повишавате търсенето и цената се подвига “, посъветва жителите Нинова от Варна. Тя акцентира, че у нас има големи количества олио, както и суровина за производството му, тъй че дефицит на продукта няма да има.

Нинова разяснява също, че за момента България няма проблеми с доставката на горива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР