Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Германска компания издига завод край Враца за 21 млн. лева

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А на "МД Електроник " ЕООД по реда на Закона за поощряване на вложенията, оповестиха от Министерството на стопанската система. Размерът на инвестицията възлиза на 21,5 млн. лева, като ще бъдат разкрити нови 300 работни места.

Инвестиционният план планува създаване на ново индустриално дружество във Враца, което ще има индустриални, логистични здания и офиси с обща застроена повърхност от 9 950 кв. м.

Предприятието ще създава кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи, коаксиални елементи и кабели за медия и мултимедия модули. За задачите на индустриалния развой сдружението ще закупи и оборудва фабриката с разнообразни ръчни, полуавтоматични и автоматизирани машини, допълниха от икономическото ведомство.

Министър Караниколов е споделил, че за интервала 2014-2018 година сертифицираните планове в автомобилния бранш са 17 на брой, на обща стойност 300 млн. лева и са разкрити близо 8 000 нови работни места. "Безспорно, автомобилното произвеждане е един от предпочитаните браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развиване на експорта, заетостта и районното развиване.

В бранша са заети повече от 170 предприятия - интернационалните и локални компании, производители на части и съставни елементи за коли ", е пояснил Караниколов, представен от Министерството на стопанската система.

"МД Електроник " ГмбХ от Германия е водещо сдружение в региона на решенията за транспорт на данни в автомобилната промишленост. Продуктите му са интегрирани допълнително от 170 модела на коли на над 25 производители. Групата на МД Електроник обгръща четири страни на три континента и има над 5 000 чиновници, се показва в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР