Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Министър Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на стойност 17 млн. лв.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А на „ САРК България “ АД по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Размерът на инвестицията възлиза на 17 млн. лева, като ще бъдат открити 40 нови работни места.

Проектът „ Производство на медни проводници “ на сдружението има за цел да построи цех в България, в който да се създават електрически кабели, главно за автомобилната индустрия, както и специфични проводници, които имат необятна приложимост в авиационната и отбранителната промишлености.

Заводът, който се планува да бъде построен в индустриалната зона на гр. Шумен, ще е с обща повърхност 69 000 кв.м., ще бъде оборудвана с щадящи околната среда съвременни машини, изцяло съответстващи на актуалните механически условия. Местата за произвеждане и административните здания ще заемат към 7400 кв. м. Предприятието се чака да проработи до пет години.

От началото на 2018 година по ЗНИ са издадени 15 документа тринадесет за клас А, един за клас Б и един за предпочитан капиталов план. Общо плануваните вложения възлизат на 690.316 млн. лева и се чака откриване на 1316 нови работни места. Шест от плановете се реализират във високотехнологични производства и услуги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР