Министърът на икономиката Емил Караниколов и представителите на Конфинустрия Източна

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и представителите на Конфинустрия Източна
Коментари Харесай

Караниколов се договори за организирането на бизнес форум в Италия

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и представителите на Конфинустрия Източна Европа се договориха за образуване на бизнес конгрес в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, който да се организира в Италия идната година.

Целта на форума ще бъде да се сътвори платформа за взаимосътрудничество сред двете страни. От италианска страна на срещата участваха Стефано Балди, дипломат на Италия в София, Мауро Мария Ангелини, ръководител на Конфиндустрия Източна Европа и Конфиндустрия Румъния, както и Мария Луиза Мерони, ръководител на Конфиндустрия България, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Мауро Ангелини изрази предпочитание да разпространява България като дестинация за правене на бизнес измежду италианските бизнесмени и пое ангажимент да спомага интензивно в тази посока. По негово предложение бяха рамкирани 4 града като възможна бизнес дестинация за среща на евентуалните вложители – Рим, Милано, Торино и Бари. Министър Караниколов посочи, че могат да разчитат на съдействието на двете търговски аташета на България в Италия, както и на Българската организация за вложения (БАИ), Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП), както и на Национална компания индустриални зони (НКИЗ).

По време на срещата беше подложен и въпросът за дефицита на квалифицираната работна ръка. В тази връзка министърът на стопанската система напомни, че българското държавно управление работи интензивно по поетите си задължения, а точно – понижаване на административната тежест и промени в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Той изрази вяра, че при започване на идната година измененията ще са факт и работодателите ще могат да се възползват от преференциите, които ще разрешат те.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР