Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че подкрепата

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че подкрепата
Коментари Харесай

Йелън: Подкрепата на САЩ за Украйна е непоколебима

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че поддръжката на Вашингтон за Украйна остава " непоколебима ", даже когато Конгресът остава в задънена улица във връзка с средствата, поискани от Белия дом.

Йелън удостовери позицията на Съединени американски щати по време на онлайн заседание с украинския министър-председател Денис Шмигал, на която също по този начин " акцентира значимостта на това Конгресът да предприеме дейности за финансова поддръжка на Украйна допустимо най-бързо ", предава БГНЕС.



Въпреки че предходната седмица американските законодатели дадоха зелена светлина на краткотрайното финансиране, с цел да предотвратят частичното прекъсване на работата на държавното управление, Конгресът остава разграничен по основни въпроси.

Републиканците упорстват за засилена защита на границите и строги ограничавания на имиграцията, преди да прегледат настояването на президента Джо Байдън за над 100 милиарда $ в допълнение финансиране за Украйна и Израел.

На 23 януари Йелън акцентира напъните на администрацията на Байдън да обезпечи 11,8 милиарда $ директна бюджетна поддръжка за Украйна като част от настояването за средства за националната сигурност пред Конгреса.

Междувременно Европейският съюз се пробва да накара Унгария да отдръпна ветото си върху 50 милиарда евро финансова помощ за Украйна на срещата на върха на 1 февруари.

Бюджетната поддръжка на Съединени американски щати подкрепя Украйна в нейната опозиция против Русия, като оказва помощ за поддържането на основни държавни интервенции, обявиха от Министерството на финансите във Вашингтон във вторник.

Усилията на Съединени американски щати оказват помощ и за " стимулиране на други донори ", което усилва финансирането на Украйна, допълниха от ведомството на Йелън.



" Предоставянето на финансова поддръжка на Украйна ще помогне на страната да завоюва войната и да развие ползите на Съединени американски щати в региона на националната сигурност в международен мащаб ", показва Йелън.

" Сигурността на цялата интернационална общественост е сложена на карта в битката на Украйна. Повече от всеки път съм решен да работя с нашите съдружници и сътрудници, с цел да подкрепим Украйна и да си свършим работата ", съобщи от своя страна министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР