Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън призна, че с

...
Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън призна, че с
Коментари Харесай

Американските санкции принуждават държавите да търсят алтернативи – Джанет Йелън

Министърът на финансите на Съединени американски щати, Джанет Йелън призна, че с развиването на световната геополитическа конюнктура е рационално да се чака, че други страни последователно ще търсят различни разновидности на щатския $.

По време на изявлението си на срещата “а ” (The Annual Testimony of the Secretary of the Treasury on the State of the International Financial System), Йелън призна, че глобите на Съединени американски щати могат да подтикват други страни да диверсифицират валутата си от $, макар че призна провокациите, пред които те могат да се изправят в тази тенденция.

В отговор на представителя на Тексас Висенте Гонзалес младши, който изрази опасения, че глобите на Съединени американски щати биха могли да провокират “ ” у други страни, Йелън призна, че външната политика на държавното управление принуждава други страни да създават проекти за непредвидени обстановки при реализиране на стопанска активност.

Според нея когато се постановат наказания, страните, които се опасяват, че ще бъдат обект на тези наказания, са стимулирани да проучат различни способи за осъществяване на транзакции, без да разчитат на $.

Въпреки това съгласно Йелън е доста по-трудно да се намерят жизнеспособни други възможности и механизми за заплащане във валути, разнообразни от $, изключително когато си сътрудничим с нашите интернационалните сътрудници.

Йелън призна, че страните по света към този момент са почнали да диверсифицират валутните си активи отвън $, само че твърди, че тази наклонност е предстояща в изискванията на непрестанно разширяваща се световна стопанска система.

Тя съобщи, че се следи известно повишаване на натрупването на други аварийни активи, само че това е естествена последица в свят, в който страните се стремят да диверсифицират своите активи.

Йелън има вяра, че с течение на времето би трябвало да чакаме последователно повишаване на каузи на другите активи, държани в запас от страните. Според нея въпреки че стремежът към диверсификация е характерен, значимо е да се означи, че доларът в преобладаващата си част остава доминиращ авариен актив.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР