Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди Китай за

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън предупреди Китай за
Коментари Харесай

Джанет Йелън поиска от Китай да си стегне частните фирми, които подпомагат Русия

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън предизвести Китай за помощта, която оказват китайските компании на Русия .

Йелън е заплашила със " съществени последствия " пред китайския вицепремиер Хъ Лифън на среща в Сан Франицско. Хъ Лифън е на четиридневно посещаване в Съединени американски щати.

Пред китайския министър председател Йелън е говорила за доказателствата, с които Съединени американски щати разполагат, че макар наложените от Запада наказания китайски компании оказват помощ на Русия да води войната си против Украйна. " Ройтерс " цитира Джанет Йелън, който е говорила пред публицисти след срещата, траяла два часа.

Тя не дава детайлности, само че е прецизирала, че става въпрос з а частни компании и че не загатва, че китайските управляващи знаят за техните дейности.

" Подчертах, че фирмите не трябва да оказват материална поддръжка за отбранителния промишлен бранш на Русия и че за тях ще има съществени последствия, в случай че го вършат ", споделя министърката на финансите на Съединени американски щати.

" Решени сме да създадем всичко допустимо , с цел да спрем този поток от материали, които оказват помощ на Русия да води тази брутална и противозаконна война ", показва още Йелън.
 Европейски Съюз готви 12-и пакет наказания против Русия
Европейски Съюз готви 12-и пакет наказания против Русия

За да спре потока средства към военната машина на Москва

против редица частни компании, някои от които китайски, тъй като подкрепят Русия да си обезпечи съоръжение.

Китайската държавна новинарска организация Синхуа заяви, че Джанет Йелън и Хъ Лифън са се договорили да предизвикват и да работят за премахване на различията сред двете страни.
 Путин чака усилване на антируските наказания
Путин чака усилване на антируските наказания

С ограниченията обаче Западът се самонаказал, съгласно президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР