Министърът на финансите, Филип Хамънд, планира да намали таксите за

...
Министърът на финансите, Филип Хамънд, планира да намали таксите за
Коментари Харесай

Намаляват таксите за студенти във Великобритания-от 9250 на 7500 паунда

Министърът на финансите, Филип Хамънд, възнамерява да понижи таксите за образование в английските университети от £9250 на £7500 на година. Промяната ще бъде заложена в есенния бюджет на страната, който ще бъде оповестен през ноември и евентуално ще влезе в действие от идната образователна година. Намаляването на таксите за образование е един от целите на английското държавно управление след изборите на 8-ми юни, защото прекомерно високите такси на образование бяха една от аргументите консерваторите да изгубят студентския избор, заяви БгБен.

Има и редица други аргументи за смяната:
• Повечето университети в страната прибират големите такси от £9250 на година за всеки студент, а след завършването им студентите не могат да си намерят добре платена работа.
• Ректорите на университетите получават по-големи заплати от министър-председателя на страната.
• Таксите за образование не са съответни на разноските на университетите за преподаване и материали.
• Голяма част от университетите записват остатък от доходи от такси за образование.

Новите такси за образование също ще могат да бъдат покривани със заеми от Student Loans Company. За всеки студент по естествени науки, университетите ще получават с изключение на таксата му и в допълнение финансиране от £1500 на година от страната, защото произвеждането на повече фрагменти с обучение в региона на точните науки е приоритет на Англия за идващите години.

В проекта на Филип Хамънд се планува също орязване на лихвата върху студентските заеми, която сега е 6.1% на година, и увеличение на прага на приходите, при достигането на който след завършването си студентите стартират да изплащат заемите си - от £21 000 на £25 000 на година.

Министерството на финансите планува още да се вкарат две разнообразни равнища на таксите за образование, като те ще се дефинират или според от специалността, или според от това каква част от студентите биват назначени на работа по специалността си след довеждане докрай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР