Министърът на финансите Асен Василев не успя да упражни правото

...
Министърът на финансите Асен Василев не успя да упражни правото
Коментари Харесай

Тайните на Асен Василев: Не му дадоха да гласува, има адрес само в Америка

Министърът на финансите Асен Василев не съумя да упражни правото си на глас. Той пристигна след 11 часа в 28 СИК в Хасково, оповестява xnews.bg Там обаче името му не бе намерено в изборния лист. Причината е, че той няма условия по закон 6-месечен период на уседналост в България, а актуалният му адрес е в Америка.

„ Открихме го в листата със заличените лица, където основанието беше, че той има сегашен адрес отвън Република България. В подобен случай, с цел да успее да упражни правото си на избор, ще е належащо да ни даде уверение, издадено от общината по чл.40 от Избирателния кодекс и да попълни декларация, че няма да гласоподава на друго място ”, разяснява ръководителят на 28 СИК Петя Шопова. „ Беше му обяснено и той се съгласи се, когато се върне с двата документа, ще го зачертаем от листата със заличените лица и ще го допълним под чертата в изборния лист “, добави Шопова.

Асен Василев напусна изборната секция и се насочи към община Хасково, като съобщи, че ще разяснява създалата се обстановка по-късно при възможна опция да гласоподава.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР