Министърът на финансите Асен Василев е поискал от колегите в

...
Министърът на финансите Асен Василев е поискал от колегите в
Коментари Харесай

Асен Василев поискал от министрите оптимизация в администрациите

Министърът на финансите Асен Василев е изискал от сътрудниците в кабинета да бъде усъвършенстван състава в ръководените от тях администрации. Това излиза наяве от стенограма от последното съвещание на Министерски съвет.

" Това не значи наложително понижаване на щатните бройки, на някои места може да значи увеличение на щатните бройки. Просто по отношение на спецификата на работата да се усъвършенства оптимално съставът, който може да се употребява, и той да бъде разтоварен от несвойствени действия, както доста постоянно се случва, и с цел да може да си прави същинската работа и да получава почтено заплащане ", показва Василев.

Премиерът Николай Денков акцентира, че това може би ще е една от най-важните задания на държавното управление.

Асен Василев желае още от министрите да влагат плануваните средства по планове до края на тази година, само че не с концепцията " да се похарчат едни пари ", а те да водят до резултат, " който българските жители могат да употребяват ".

Министърът на финансите напомня, че тази година в бюджета има планувани над 8,2 милиарда лв. за финансови разноски, само че допуска, че от тях ще бъдат потребление не повече от 30%.В гонене на задачата бюджетът - недостиг от 3%, Василев оряза с над 4 милиарда лева плануваните средства за финансови разноски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР