Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на миньорските синдикати

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на миньорските синдикати
Коментари Харесай

Министър Петкова и миньорските синдикати обсъждат проблемите на Мини Марица-изток

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на миньорските синдикати ще обсъдят проблемите на " Мини Марица-изток ".

От КТ " Подкрепа " оповестиха, че работещите в сдружението готвят митинги с искане цените на въглищата да се покачат с 15 на 100, с цел да могат мините да бъдат финансово и механически обезпечени.

За неприятното положение на мините, които създават въглищата за трите ТЕЦ-а от Маришкия басейн - двете американски централи и държавната " Марица-изток 2 ", синдикатите предизвестяват непрекъснато, сподели Александър Загоров от КТ " Подкрепа ".

" Имаме терзание, че от геологична и финансова позиция има опасности, които могат да се съчетаят непрогнозируемо и да стане една злополука, която да заличи краткотрайно или за непрекъснато 30% от българската енергетика ", сподели той.

Аргументите на синдикатите е подготвена да изслуша енергийният министър Теменужка Петкова.

" Нашите мини бяха на облага. И предходната година, и тази година също ще бъдат на позитивен финансов резултат. Инвестирахме една доста сериозна част от този запас в нова техника, в доставката на нужните аварийни елементи и материали. Смея да настоявам, че изискванията за работа в мините са положителни. Надявам се да можем да обсъдим това, което те считат, че може да се доусъвършенства ", уверена е Петкова.

Ако двете страни не реализиран съглашение, миньорите ще стачкуват под прозорците на енергийното министерство на 24-ти април. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР