Министърът на енергетиката Росен Христов е декларирал неверни данни в

...
Министърът на енергетиката Росен Христов е декларирал неверни данни в
Коментари Харесай

BIRD: Нова декларация на Росен Христов потвърди, че той е декларирал неверни данни

Министърът на енергетиката Росен Христов е заявил погрешни данни в подписаната от него декларация с, за което се носи наказателна отговорност по член 313 от Наказателния кодекс. Това се удостоверява от оповестената нова декларация на министъра с. Тя е за смяна в заявените условия по член 35 ал.1 т.1 от ЗПКОНПИ, а точно: заличаването му като шеф в 5 сдружения. В тази декларация на министъра се появява 5-то, изчезнало в първата му декларация сдружение „ Херкомерс” ООД, което в по-ранна обява.

Да напомним, че Росен Христов не е заявил в законовия 7-дневен период, че е в 5 компании към 2 август 2022 година Тогава е назначен за длъжностен министър на енергетиката с декрет на президента Румен Радев. Декларацията за несъответственост на министър Христов е входирана чак на 19.08.2022 година и в нея е дописвано с два разнообразни химикала. Също по този начин, в нея липсва сдружението „ ” ООД – в разпродажба, в което министърът е съучастник и шеф към датата на подаване на първата декларация.

Освен това, в първата декларация не е заявено кое е правилно [Не съм/Съм управител]. Сега и това получава отговор в новата декларация. Министърът е бил шеф в 5 сдружения и към този момент е премахнат като подобен. Това се удостоверява и от вписванията по партидите на 5-те сдружения в Търговски указател.



Съмнения има и за дипломата на министър Росен Христов от Калифорнийския университет в Съединени американски щати, както и за работата му в Русия. Свободна Европа, че от Министерството на енергетиката и Министерския съвет, а също и самият министър, не отговорят на въпросите къде е приключил и по кое време е работил в Русия.

Припомняме детайлите в първата декларация на министъра, маркирани по-долу, които будят подозрение и повдигат доста въпроси.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР