Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че спадът в последните

...
Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че спадът в последните
Коментари Харесай

Николов с проверка в „Булгаргаз“, зарече се да няма фалити и спиране на топлото

Министърът на енергетиката Александър Николов разгласи, че спадът в последните две седмици на европейските газови пазари и при опазване на топлото време, евентуално ще се отрази и на цената на природен газ у нас през февруари. Той даде брифинг във връзка нарастването на цената на природния газ с над 30 % от 1 януари. Николов увери, че в случай че има потребност квалифицираните ограничения за обезщетения на сдруженията, които оперират на контролирания пазар, ще се приспособяват. Зарече се да няма банкрути и прекъсване на топлото.

На настояването на бизнеса за компенсиране 75% от употребявания борсов ток и отпадане тавана на държавната помощ, той съобщи, че се следи внезапен спад на цената на електрическата енергия, заради което на този стадий не се обмисля смяна в схемата.

Факторите и ценовите съставни елементи, от които зависи природният газ в България, включват динамичност на цените на нефт заради доставките от количества от Азербайджан, които за жалост са надалеч от договорните, динамичност на цените на европейските газови пазари и съответните наличните количества, които да се теглят от хранилището в Чирен.

Всички тези съставни елементи в цените би трябвало да бъдат ръководени съгласно опциите и решенията на " Булгаргаз ".

Министерството на енергетиката е упълномощило да се направи обзор на съответните политики на ръководство на сдружението и на енергийния холдинг.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР