Министърът на електронното управление Александър Йоловски си призна, че му

...
Министърът на електронното управление Александър Йоловски си призна, че му
Коментари Харесай

Тошко Йорданов за машините: Министърът призна, че е изнудван от Кирил Петков и Божидар Божанов за 640 милиона лв.

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски си призна, че му е оказван напън, с цел да може през публични поръчки 640 млн. лева да стигнат до „ едни хора “. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в диалог с водача на партията Слави Трифонов по отношение на председателсткия съвет, който бе призован по неотложност в петък от Росен Желязков. На него от отчет на ДАНС стана ясно, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си по какъв начин го прави и си го е записал на флашка.

„ Попитахме (б.р. министър Александър Йоловски) дали е имало политически напън върху него и той сподели: „ Да. Върху мен е имало политически напън. Беше ми обяснено по какъв начин парите, които са 640 млн. за електронно ръководство в България, не може аз да направя публични поръчки, а би трябвало да отидат в едни други хора “. Това беше въпросът: „ Кой те накара, кой те заплашва? “Кирил Петков и същият този Божидар Божанов ”. Даже сподели, че е бил и заплашван от тях, бил е натискан “, посочи Йорданов пред Слави.

Освен това уточни още, че чул, че „ министърът на електронното ръководство споделил на Мария Габриел, че Кирил Петков е заплашвал децата му, с цел да се направи това. Нашата парламентарна група подадохме два сигнала – един до КПОКНПИ, описахме това, което се случи, защото това е корупционна скица със закани, подадохме и сигнал до прокуратурата. Изпратихме подобен и до Европейската прокуратура “, разяснява още Йорданов.

„ Вчера получих известие към 9 часа по вътрешния чат от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков – пишеше, че привиква председателски съвет в 11:30 ч. – тематиката е доста значима. И отидох. Бяхме ние (б.р. ИТН), „ Възраждане “, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Росен Желязков. Не участваха Българска социалистическа партия и ПП-ДБ “, стартира описа си Тошко Йорданов.

„ Росен Желязков сподели, че има получен отчет от ДАНС, изпратен до Народното събрание, до министър-председателя, до ЦИК и сподели – аз няма да ви го разказвам отново, а ще го ви го прочета. И прочете по какъв начин в формален отчет на ДАНС, откакто кодовете за машините обществено бяха генерирани пред представители на медиите и политическите партии, информацията била унищожена, а кодовете заключени в ЦИК. Това се случва в зала на Министерството на електронното ръководство, под техен надзор. Зам.-министърът си пуснал заповед за повторение на цялата процедура, влезнал в стаята, малко по малко направил същото нещо, снимал от самото начало с телефона си и си е генерирал същия код и след това цялата информация свалил на флашка, поставил си я в джоба и я изнесъл. И е бил сниман от охранителните камери. Имало е и други хора там с изключение на него (б.р. зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов) – някакви от министерството. Някой дори май му образувал изречение, че това не е редно, а той споделил, че щял да си поигра с кода “, показва Йорданов и посочи, че това се е случило на 25-и октомври.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР