Министър Тагарев в момента си върши чудесно работата като военен

...
Министър Тагарев в момента си върши чудесно работата като военен
Коментари Харесай

Денков защити министър Тагарев: Няма основания за оставката му!

Министър Тагарев сега си прави отлично работата като боен министър, съобщи министър председателят Николай Денков в Гранада, където взе участие в двудневната среща на водачите на страните от Европейски Съюз.

„ Да, от време на време Тагарев е малко по-остър в изрече, само че това не е съображение за оставки “, добави министър председателят във връзка изявленията за отдръпване на министъра.

„ Често ми се постанова в последно време да кажа, че се намираме в предизборна обстановка, доста неща се споделят. Това, което би трябвало да се гледа, е какви са съответните взети решения “, уточни Денков.

Коментарът му бе във връзка на днешните офанзиви на Борисов и Пеевски към министър Тагарев поради настояването му бойните машини „ Страйкър “ да бъдат закупени преди локалните избори. Пеевски непосредствено изиска оставката на Тагарев.

Да напомним, че придобиването на бойни машини е най-приоритетният план от модернизацията на армията, само че към този момент повече от 10 години не може да бъде приключен. В последна сметка МО реши да пристъпи към междудържавен контракт със Съединени американски щати и да закупи машини „ Stryker “, като главният снабдител е „ Дженеръл Дайнамикс “ (General Dynamics).

Проектът планува придобиване на 198 броя бойни и спомагателни машини, 183 от които от семейството „ Stryker “. На всички машини ще бъде конфигурирано и комуникационно-информационно съоръжение.

Машините ще струват около 2.2 милиарда лв., само че ще са нужни и още 300 млн. лв. за муниции.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР