Министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика част от министрите си,

...
Министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика част от министрите си,
Коментари Харесай

Борисов свика част от министрите си - обсъдиха КОВИД меките, Радев и новите партии в НС

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика част от министрите си, с цел да създадат доклад на свършеното по повод пандемията.

Премиерът посочи получените 5,5 млн. ваксини от Европейската комисия, изказвайки благодарности и на Комисията, и на държавите-членки, които са се лишили от техните дози, с цел да има за българите. 

Предлагам да осъществим и това, което Каракачанов предложи оня ден за отваряне на имунизационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български жители. Нека, както Европейски Съюз постъпва с нас и ни оказва помощ, да оказваме помощ и ние на страните в потребност. Благодарен съм, че за всички българи към този момент има всички типове ваксини, сподели Борисов. Дали сме над 1 милиарда лева за хората на първа линия, с цел да работят с високи темпове, 85 млн. лева в допълнение има и за рамдесивир, посочи още министър председателят. 

,,Това за огромни средства от българския поданик за битката с пандемията. Сега продължаваме доста добре да управляваме и ограниченията и по тази причина мисля, че в този момент може към този момент и в спорта да се върнат хората в залите и стадионите``, сподели още той. 

Спортният министър Красен Кралев сподели, че от през вчерашния ден към този момент почитателите могат да участват на футболните игрища при строги епидемиологични ограничения, като има наблюдаващи на всеки мач и през вчерашния ден се е видяло, че дистанцията се съблюдава. Ако низходящата наклонност продължи до две седмици ще има допускане на аудитория и на надпреварите на закрито. 

Очаквайте детайлности!


 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР