Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев и

...
Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев и
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов ще разговаря днес с Бойко Коцев, България трябва да е солидарна с Великобритания


Министър-председателят ще има през днешния ден диалози с дипломат Бойко Коцев и по-късно допускам, че ще има дейности, които ще бъдат обществено оповестени. България би трябвало да бъде солидарна с Англия и другите демократични общества. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Всяка една от партиите е съдействала да сме чест от европейската общественост и да се възползваме от европейската взаимност. И в тази посока, когато има избрана опасност за избрани страни, които са развити демократични общества и ние сме част от тези демократични общества “, съобщи Цветанов.

„ Мога да заявя, че ние би трябвало изрично да застанем солидарно зад евроатлантическата общественост. В противоположен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които поддържат евроатлантическите полезности “, има вяра ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Запитан по какъв начин би трябвало да се изрази тази взаимност, той отвърна, че това ще бъде тежко управническо политическо решение.

„ И това по Конституция е ангажимент на изпълнителната власт. Аз показвам мнението на по- огромната част от демократична общественост в България. Няма съдружен съвет досега и няма единна позиция. Но ние знаем доста добре каква е позицията на Атака и на ГЕРБ. Ние сме за това страната ни да бъде солидарна и министър председателят като част от водачите на Европейски Съюз е подкрепил общата европейска позиция и сме възразили против случая „ Скрипал “, съобщи Цветан Цветанов.

Той акцентира, че не инцидентно споделил, че това е в компетенцията на държавното управление и, в случай че президентът прочетял чл.105 от Конституцията, щял да си даде отговор и нямало да задава въпроси./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР