Министър-председателят Николай Денков все още очаква разговор с вицепремиера и

...
Министър-председателят Николай Денков все още очаква разговор с вицепремиера и
Коментари Харесай

Денков от Франция: Още очаквам разговор с Мария Габриел относно ротацията

Министър-председателят Николай Денков към момента чака диалог с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел по отношение на ротацията в българското държавно управление. Това разгласи самият той по време на визитата си във Франция.

" Това държавно управление има смисъл да съществува, в случай че продължи да извършва това, което е записано в управническата стратегия, и промените, за които сме се събрали дружно ”, изрично съобщи Денков.

Относно меморандума, препоръчан от ПП-ДБ на ГЕРБ, министър председателят разяснява, че е било ясно, че документът е начална точка за договаряния. " Текстът беше изпратен на Мария Габриел. Предполагам, че го е изпратила на основните водачи, които поддържат държавното управление. Ако погледнем какво се случва от декември насам, това е неналичието на прогрес. Целта е да върнем фокуса върху въпроса за какво сме създали това държавно управление ”, сподели още министър председателят.

Той разяснява, че френската страна е декларирала, че ни поддържа за влизането ни в Шенген, уточни министър-председателят. " Буквалните думи бяха: " Вашите триумфи са триумфи и на Европа. Затова ние ще ви подкрепим ”.

" Получихме доста ясни и подчертани поздравления от френския президент Еманюел Макрон за това, което направи държавното управление през последните осем месеца. Това, което той добави, е, че цяла Европа вижда тези триумфи ”, съобщи Денков.

" Срещата продължи по-дълго, тъй като имахме интензивна полемика по значими тематики и за двете страни, както и за Европа. Първо това, което е значимо за Франция, е да бъде построена ясна отбранителна тактика и система за отбрана от възможна съветска офанзива. Те са подготвени да работят дружно с България за създаване на общ потенциал в нашата отбранителна промишленост ”, изясни той.

" Втората област, за която разговаряхме, беше за енергетиката. Обсъдихме по какъв начин Франция може да помогне за развиването в България. Говорихме и за развиването на водноелектрически планове в нашата страна. Още една тематика бяха и културните планове. От години има концепция за построяването на музей, взаимно с Агенцията за музеите на Франция ”, добави Денков.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР