Министър-председателят Николай Денков ще бъде днес на посещение във Виена,

...
Министър-председателят Николай Денков ще бъде днес на посещение във Виена,
Коментари Харесай

Николай Денков отива на посещение във Виена

Министър-председателят Николай Денков ще бъде през днешния ден на посещаване във Виена, където ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер.

Двамата ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат двустранни диалози с присъединяване на българската делегация. В нея са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместникът му Елена Шекерлетова.

Денков ще посети и австрийския парламент, където ще се срещне с ръководителите на комисиите по въпросите на Европейски Съюз, по външна политика, по вътрешни работи, както и с ръководителя на парламентарната група " Австрия-България, Румъния " доктор Харалд Трох и с народни представители от разнообразни политически обединения.

Очаква се главният фокус на визитата да е ветото на Австрия върху присъединението на България към Шенген.

По-рано този месец ръководителят на Националния съвет на Австрия се срещна на място с ограниченията против незаконните мигранти по българо-турската граница. Волфганг Соботка видя по какъв начин работят системите за наблюдаване за прекъсване на незаконното прекосяване в България, както и по какъв начин се обработват документи на " Капитан Андреево ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР